LIGE NU:

Kommuner vil have læger til at lave strejkeramt arbejde

Flere kommuner forsøger at få de praktiserende læger til at udføre strejkeramt arbejde under en eventuel sygeplejerske-konflikt.

Men det kan kommunerne godt glemme alt om, siger formanden for de praktiserende læger i Nordjylland, Eddie Nielsen.

- Kommunerne foreslår blandt andet, at vi skal dosere medicin op til de patienter, som plejer at få det gjort ved sygeplejerskerne. Men det er jo slet ikke lægeligt arbejde, og det er heller ikke arbejde for det personale, vi har ansat, siger han til P4 Nordjylland.

En række læger kontaktede deres organisation, fordi deres kommuner havde sendt dem et brev med et bekymrende indhold.

I brevet skriver kommunerne:

"Såfremt konflikten træder i kraft, vil I modtage lister over de af jeres patienter, som får administreret medicin af sygeplejersker, ansat i kommunen. Det er herefter jeres ansvar at udføre denne opgave."

Lægeforeningen har nu skrevet til samtlige kommuner i Nordjylland og understreget, at lægerne ikke vil udføre konfliktramt arbejde.

- Kommunerne må jo selv finde ud af, hvordan de vil klare den opgave. Hvis ikke deres personale vil udføre det, så må de finde nogle andre til det. Men det er ikke os.

Eddie Nielsen undrer sig over, at læger i forskellige kommuner modtager enslydende breve. Det kunne tyde på, at kommunerne skriver på en skabelon sendt til dem af Kommunernes Landsforening. Hvis det er tilfældet har KL virkelig klokket i det, siger Eddie Nielsen.

- Det burde jo være helt klart, også for sådan en forening, at de ikke kan regne med at andre vil påtage sig det arbejde som deres personale gør til daglig, siger lægeformanden til P4 Nordjylland.

Sygeplejerskerne har varslet konflikt for deres medlemmer ansat i regionerne og i kommunerne. Konflikten er blevet udsat en gang og parterne mødes i forligsinstitutionen igen i morgen, den 11. april.