Kommunerne tjekker

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Det er en skrækkelig sag, lyder det fra Hjørrings borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.), som netop har bedt sine embedsmænd om at undersøge, hvorvidt der ligger indberetninger hos kommunen om en eller flere af de fire mænd, der netop nu er sigtet for grove seksuelle overgreb mod en bare 10-årig pige.

Hjørrings borgmester har ikke kendskab til, at kommunen skulle have modtaget indberetninger, da eventuelle papirer vedrørende familien er videregivet til Brønderslev Kommune, da familien flyttede fra Hjørring til Brønderslev.
Og i Brønderslev Kommune har forvaltningen ligeledes nu travlt med at færdiggøre en redegørelse til social- og integrationsminister Karen Hækkerup (Soc.Dem.) om forløbet i den tragiske såkaldte Brønderslev-sag.
Kommunaldirektør Søren Steensen, Brønderslev Kommune, ønsker dog ikke at oplyse, hvorvidt Brønderslev Kommune har modtaget konkrete indberetninger om mistanke om seksuelle overgreb eller ej.
Kommunaldirektøren henviser til, at eventuelle sagsakter er overgået til politiet.

Den 10-årige pige er for godt to år siden fjernet fra hjemmet, men så sent som i april i år er hun ifølge sigtelserne igen blevet misbrugt af blandt andre sin oldefar.
Ifølge Ekstra Bladet blev Brønderslev Kommune allerede for fire år siden oplyst om, at noget var galt, da de ansatte i Børne- og Familieafdelingen modtog indberetninger fra skole og børneinstitutioner.

- Jeg har personligt kendskab til fem-ti indberetninger, heriblandt mindst én, der taler om begrundet mistanke om sexmisbrug af den ældste pige (den tiårige, red.). Indberetningerne er fra perioden januar 2008 og frem til april 2009, hvor Brønderslev Kommune alt for sent skred til tvangsfjernelse, fortæller en anonym kilde med indgående kendskab til arbejdsgangen i kommunens Børne- og Familieafdeling til Ekstra Bladet.

Forsiden lige nu