LIGE NU:

Konflikt betyder flere nye Social- og sundhedsassistenter

Efter nogle år med problemer med at fylde pladserne på uddannelsen, er antallet af ansøgere til social- og sundhedsassistentuddannelsen pludselig fordoblet.

Sidste år blev 100 elever optaget på grunduddannelsen til social- og sundhedsassistent. I år er det tal fordoblet. SOSU skolen mener selv at det øgende antal nye studerende, kan skyldes den meget omtale af social- og sundhedsassistenternes arbejde i forbindelse med strejken.

Strejken har givet synlighed, og i sidste ende har den måske også betydet en positiv omtale af faget, siger direktør for SOSU Nord, Lars Jacobsen til TV2/NORD.

TV programmer om mad og haveindretning har tidligere betydet masse af ansøgere til gartner og kokkefaget. Alligevel advarer professor Palle Rasmussen fra Aalborg Universitet mod den gamle opfattelse af, at al omtale er god omtale.

Det at blive forbundet med en strejke er et risikomoment i sig i selv, men omvendt kan man sige, at der i denne situation har været udfoldet mange bestræbelser på at beskrive det positive ved arbejdet som SOSU assistent. Så der er fordele og ulemper, men SOSU?erne har under alle omstændigheder fået masse af opmærksomhed, siger professor, Palle Rasmussen fra Aalborg Universitet til TV2/NORD.