LIGE NU:

Konkursbo uden en krone på lommen: Banker sikrer kurator arbejdsro

Der var ikke en krone i OW Bunkers fallitbo. 13 banker med penge i klemme har nu lavet aftale med konkursboet.

Der var ikke kongens mønt i det nordjyske oliefirma OW Bunkers konkursbo.

Et konsortium, som angiveligt består af 13 banker med penge til gode i OW Bunker, har ifølge Ritzaus oplysninger indgået en aftale med kuratorerne, så de får arbejdsro til at rydde op i boet efter kollapset i olievirksomheden.

Bankerne og boet sikrer dermed i fællesskab, at aktiverne i boet realiseres bedst muligt, og at der er midler til, at der kan blive ryddet op efter konkursen.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra de to kuratorer Pernille Bigaard fra advokatfirmaet Plesner og John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen og Federspiel, der står for oprydningen i fallitboet efter Danmarks næststørste virksomhed målt på omsætningen.

Bankerne har pant og fordringer globalt i hele koncernen.

Ifølge Ritzaus oplysninger bliver 12 af de tidligere medarbejdere i OW Bunker inddraget i oprydningen af konkursboet, som kuratorerne nu - efter aftalen med bankerne - kan holde kørende for at inddrive aktiver.

Efter kun syv måneder som børsnoteret virksomhed kollapsede det globale OW Bunker med et tab på 1,6 milliarder kroner i begyndelsen af november. Over 600 ansatte mistede jobbet, mens bestyrelsen har fralagt sig ansvaret for kollapset.

Omkring 6000 private investorer ønsker ifølge Dansk Aktionærforening at deltage i en kollektiv erstatningssag oven på konkursen. Kravet løber foreløbig op i 300 millioner kroner. Også pensionskasser overvejer større erstatningssager.