03:22

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Konservativt katastrofevalg truer

En ny meningsmåling mere end halverer Det Konservative folkeparti i forhold til valget for 4 år siden. I Nordjylland kan det betyde et farvel til 2 ud af de 3 konservative folketingsmedlemmer.

Folketingsmedlem Tage Leegaard deler valgpjecer ud i Hanstholm Shoppingcenter i et forsøg på at fastholde den taburet han for 1 ½ år overtog i folketinget efter Knud Kristensen.

- Jeg tror simpelthen ikke på, at vi kommer til at gå tilbage. Jeg er sikker på, at vælgerne vil belønne os for en midtesøgende politik, siger folketingskandidat Tage Leegaard til TV2/NORD.

Ved folketingsvalget i 2007 fik de konservative 10,4 procent af stemmerne. Ifølge Megafon vil kun 4,7 procent denne gang stemme på de konservative. 

- Jeg kan ikke forholde mig til en enkel meningsmåling. De kører jo frem og tilbage. Hvis man sammenligner alle dem, der er kommet, så er vi på vej i den rigtige retning, siger folketingskandidat Lene Espersen til TV2/NORD.

Daniel Rugholm overtog sidste år Jacob Axel Nielsens plads i folketinget, og ligesom Tage Leegaard står han til at ryge ud igen, hvis meningsmålingen får ret. Nu har de begge 14 dage til at vende udviklingen.

- Jeg tror, vi skal gøre det vi har gjort indtil nu, og det vi gør fra morgen til aften i de her dage. Det er at snakke konservativ politik og konservative værdier, for jeg tror, der er en masse mennesker ,der inderst inde godt kan identificere sig med de ting, som vi står for, siger folketingsmedlem Daniel Rugholm til TV2/NORD