Konservativt opgør i Mariagerfjord

De Konservative i Mariagerfjord Kommune har skiftet Erik Kirkegaard Mikkelsen ud med Kim Skau som borgmesterkandidat.

Den konservative borgmesterkandidat i Mariagerfjord Kommune Erik Kirkegaard Mikkelsen forlod onsdag partiet. Erik Kirkegaard Mikkelsen mener, at han blev kuppet.

- Jeg ved ikke hvordan man ellers kan betragte det, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen.

Erik Kirkegaard Mikkelsen var det eneste konservative medlem af byrådet i Mariagerfjord Kommune. Han var spidskandidat til kommunalvalget i november.
Ved en ekstraordinær generalforsamling i den konservative partiforening blev Erik Kirkegaard Mikkelsen tirsdag droppet og Eyvind Eklund blev genvalgt som formand. Erik Kirkegaard Mikkelsen mener derfor, at der er tale om et kup, fordi han på den ordinære generalforsamling blev valgt som spidskandidat. Det får Erik Kirkegaard til at melde sig ud af partiet.

- Det gør ondt, når man ikke har stemt andre steder siden år 1970, siger Erik Kirkegaard Mikkelsen

Eyvind Eklund afviser dog, at der er tale om et kup.

- Vi har undersøgt hvordan det kan lade sig gøre. Der er brug for fornyelse i partiet, det ser man tit hos politikere der har været engageret i så mange år at de måske kører lidt fast, siger Eyvind Eklund.

De konservative havde et katastrofevalg sidste gang og det konservative flertal mener ligesom Eyvind Eklund, at der er behov for fornyelse i spidsen af partiet.

Kim Skau er nu ny borgmesterkandidat for De Konservative i Mariagerfjord kommune.

- Jeg kommer med nyt blod, et frisk sæt øjne og masser af engagement, siger Kim Skau.

- Der er en god motivation i vores nye gruppe, fortsætter han.