LIGE NU:

Kontroller afslører massive problemer med papirer på biler

Hver tredje nordjyde har uorden i papirerne på deres biler. Flere kontroller på vej.

For anden gang på 14 dage har Motorstyrelsen i forbindelse med en kontrolaktion konstateret, at mange bilister i Nordjylland ikke har registreret deres køretøj korrekt eller betalt de rigtige afgifter.

Kontrolaktionen fandt sted onsdag eftermiddag i City Syd i Aalborg i samarbejde med Nordjyllands Politi, og mere end en tredjedel af de standsede bilister havde ikke deres afgifts- eller registre-ringsforhold i orden.

- Selvom mange gerne vil overholde reglerne, viser kontrollen i Aalborg endnu engang, at mange virksomheder glemmer at skrive deres CVR-nummer eller navn på siden af køretøjerne. Vi ved, at der er et behov for vejledning på netop det område, og i efteråret vil vi iværksætte en vejledningskampagne målrettet virksomhederne, siger Motorstyrelsens underdirektør Jørgen Rasmussen.

For bare to uger siden viste en lignende kontrolaktion i Frederikshavn, at tre ud af fire bilister, som blev vinket ind til siden, ikke havde betalt den afgift, de burde eller havde registreret deres bil forkert.

Nogle af sagerne er taget ud til nærmere undersøgelser, hvor ejerne kan risikere endog store bøder eller afgifter.

Det kan være i forhold til, at man har brugt en erhvervsbil i privat regi eller har kørt rundt i en bil, der er registreret som autocamper men ikke har det nødvendige udstyr i bilen. Dermed risikerer ejeren at skulle betale fuld afgift af bilen. 

Motorstyrelsen forventer også, at der vil blive udskrevet en række bøder til ejerne af firmabiler, der kører rundt uden et tydeligt CVR-nummer på siden. Sådan en overtrædelse udløser en bøde på 5.000 kroner.