LIGE NU:

Kontroversiel kelter er tilbage

Bruce Rioch efterlod flere spørgsmål end svar, da han sidste år med stor pludselighed sagde op i OB og forlod Danmark. AaB frygter ikke for en gentagelse.

Det var omgærdet af megen mystik, da den 60-årige Bruce Rioch i marts sidste år sprang en bombe ved pludselig at sige op i OB, hvorefter han i al hast forlod Danmark. Skottens officielle begrundelse lød på, at han havde hjemve. Uofficielt dundrede jungletrommerne med vedholdende forlydender om, at Rioch var på kant med OB-ledelsen, som han aldrig tøvede med at kritisere for at være for uambitiøs. Bruce Rioch efterlyste spillerforstærkninger, og han gjorde det ikke kun på direktionsgangene i OB.

Det beskidte vasketøj blev luftet offentligt, som da skotten førte sig frem med barsk kritik af ledelsen i medierne efter en kamp mod FC Midtjylland i 2006. På et pressemøde kaldte han det således for "en skandale", at ledelsen i OB ikke havde købt ordentligt ind. Endvidere truede en fnysende Rioch med at gå.

Det blev virkelighed otte måneder senere, da Rioch i marts 2007 uden varsel sagde op, og forlod Odense uden yderligere kommentarer. En beslutning OB-ledelsen med direktør Kim Brink i spidsen var stærkt forundret over. Men det lignede et da capo fra tidligere i Bruce Riochs karriere, hvor han også har forladt klubber som Arsenal, Norwich og Torquay United efter brydninger med klubbernes ledelse.

Onsdag blev Bruce Rioch så præsenteret som ny cheftræner i AaB. Men hos nordjyderne regner man med, at man kan tøjle det gnistrende, keltiske temperament, skotten så åbenlyst besidder.

- Vi har ingen grund til at være nervøse. Jeg har talt med mange, rigtigt mange mennesker, og de har alle talt meget varmt og hjerteligt om Bruce. Ud fra de samtaler, vi i AaB har haft med Bruce Rioch, ser jeg heller ingen anledning til problemer, konstaterer AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen, som også har forhørt sig blandt spillerne i OB om den nye AaB-træner.

Selv benægter Bruce Rioch, at det skulle være utilfredshed med ledelsen, som førte ham væk fra OB.

- Jeg mistede både min bror og min svigermor og var igennem en svær sorg. I den situation måtte jeg vende hjem. Jeg har et absolut perfekt forhold til OB i dag. Jeg taler med stort set alle spillerne og er jævnligt i kontakt med klubben, siger skotten.

Opholdet som træner for OB kastede en fjerde- og en tredjeplads af sig for Bruce Rioch, og var der gnidninger mellem den skotske træner og OB-ledelsen, var der lutter begejstring at spore både hos både spillertruppen og fra medierne. Den joviale Rioch fik hurtigt ry som en omgængelig og humoristisk herre. Landsholdsstopperen, den nuværende FC København- og tidligere OB-spiller Ulrik Laursen, tøver for eksempel ikke med at betegne Rioch, som den bedste træner han nogensinde har haft.

- Hans mandskabsbehandling var uovertruffen. Bruce var spillernes mand, som gav frihed under ansvar. Han var et dejligt menneske. En person, som du bare ikke følte, du kunne være bekendt at skuffe, siger Ulrik Laursen om Rioch, der som aktiv opnåede 24 landskampe for Skotland. Og netop spillernes positive erfaringer med Bruce Rioch har været et af de vigtigste parametre for AaB.

- Han skal for holdet til at fungere. Det er det vigtigste. Skulle der så blive problemer mellem Bruce og mig, arbejder jeg gerne dobbelt for at løse dem. Bare vi bare vinder, er jeg ligeglad, konstaterer Lynge Jakobsen.

/ritzau/

291019 Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Stran

play Forsvarer vil have Hans Andersen frifundet: - Det er bare gammel havbund

Restaurant Tabu, Aalborg

Partier vil have "fjollet" bookingregel på restauranter og barer sløjfet

180421 ko, køer, køer på græs, øko

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

Dødfunden Hørby 1

Landsretten skal afgøre sag om 15-årigs død

291019 Natten til den 26. oktober skrabte ukendte gerningsmænd toppen af omkring 2.000 kvadratmeter fredet klit ved Sønder Stran

play Forsvarer vil have Hans Andersen frifundet: - Det er bare gammel havbund

Restaurant Tabu, Aalborg

Partier vil have "fjollet" bookingregel på restauranter og barer sløjfet

180421 ko, køer, køer på græs, øko

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

Til forsiden

Til forsiden