I følge oversigtskort som dette, skulle Aalborg Turistkontor stadig ligge på Nytorv.

Kort guider turister på afveje

Forældede bykort i Aalborg Centrum gør det svært at være turist. Selvom det er over et halvt år siden, at turistkontoret flyttede fra nytorv til Nordkraft, er kortene endnu ikke opdaterede.

Jens Tanzmann er lærer i Køln. Han har sine elever med til Aalborg. Som for så mange andre turister, var turistkontoret en af gruppens første destinationer

- Det var ret svært at finde. Jeg fandt et kort, men turistkontoret lå ikke der, hvor kortet viste, siger han til TV2/Nord.

Siden april har turistkontoret ligget i Nordkraft. Visit Aalborg erkender, at de forældede bykort i Aalborg Centrum kan give problemer.

- Det er selvfølgelig uheldig, at det der lille I, der hænger på infostanderne ikke er skiftet endnu, siger Helge Søgaard, der er direktør i Visit Aalborg.

De bykort, der hænger i Aalborg, blev senest opdaterede i 2007. Det er Aalborg Kommune, der står for at opdatere kortene. De bliver som udgangspunkt opdateret hvert femte år. Også selvom der er foretaget mange ændringer i bybilledet siden sidste opdatering.Nu lover kommunen at gøre noget ved problemet.

- Nu har I gjort opmærksom på, at der er den her problematik med turistkontoret, og så har vi vurderet, at turistkontoret er så vigtig en attraktivitet i Aalborg Kommune, så nu laver vi den her rettelse, siger Martin Fischer, der er afdelingsleder i Trafik og Vej i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune lover nu er kortene er rettet inden uge 42.