01:40

Foto: Torben Hedemose

1 af 2

For kort tid til valg af kandidat

Formanden for Socialdemokraterne i Vadum mener, at der har været for kort tid til at få opstillet kandidater.

Mandag klokken 12.00 udløb fristen for at melde som som et bud på den socialdemokratiske borgmesterkandidat i Aalborg. Indtil videre er det kun Thomas Kastrup Larsen, der officielt har meldt sig på banen. Men om der er andre bliver først offentliggjort i morgen. Og blandt socialdemokrater er der delte meninger om, der været tid nok til at finde den rette kandidat.

Lokalformand i Vadum, John Ekstrøm, mener, der har været for lidt tid til at finde en modkandidat til Thomas Kastrup Larsen.

- Vi har prøvet at udsætte en proces. Vi har ikke noget imod Thomas Kastrup som kandidat, Thomas er en udmærket kandidat, men vi synes, at det var mere rimeligt, at der var en modkandidat - eller to - så det kunne blive et regulært kampvalg. I stedet for det vi kalder en kåring, siger John Ekstrøm, formand for Socialdemokraterne i Vadum, til TV2/Nord.

Det er snart tre måneder siden, at Aalborgs borgmester gennem 16 år, Henning G. Jensen, meldte ud, at han ikke stiller op til næste valg. De lokale partiorganisationer kunne have valgt at speede processen op, men det kunne ikke lade sig gøre:

- Det kunne vi også ved at indkalde til ekstraordinære generalforsamlinger i vores lokale foreninger, men jeg hørte nogle af vores medlemmer sagde: Nej, december måned, der kommer vi sgu ikke til nogen generalforsamling, siger John Ekstrøm til TV2/Nord.

Hvem der er kandidat eller kandidaterne til borgmesterposten i Aalborg, vil først blive afsløret i morgen.