LIGE NU:

Kørte gummiged ind i bank: Tre mænd anholdt

Politiet har tirsdag formiddag anholdt tre mænd, der mistænkes for at stå bag rambuktyveriet, der blev begået mod Nordjyske Bank i Brønderslev tilbage i april.

Nordjyllands Politi har tirsdag formiddag anholdt tre mænd, der mistænkes for omfattende indbrudskriminalitet og rambuktyveri.

Personerne er mistænkt for at stå bag det velkendte rambuktyveri mod Nordjyske Bank i Brønderslev, der blev begået tilbage i april. I kupforsøget, som du kan se i videoen overfor, blev der brugt en gummiged til at bryde ind i banken.

Personerne havde samtidig lavet afledningsmanøvrer ved tre andre banker i Nordjylland, og der blev blandt andet brugt kanonslag og røgbomber for at aflede politiet.

Personerne er også sigtet for at stå bag 10 indbrud fordelt på flere politikredse i Jylland.

Det er på baggrund af politiets efterforskning, at man nu er fundet frem til gerningsmændene, der blev anholdt tirsdag formiddag.

- Vi definerer det her som velorganiseret og planlagte tyverier. Det er en meget alvorlig sag, og det er noget, vi bruger energi på at få afdækket, siger Allan Overgaard, politikommissær ved Nordjyllands Politi, til TV2/Nord.

Alle anholdelser blev foretaget i Aalborg og i det sydlige opland.

Mændene bliver onsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor Nordjyllands Politi vil kræve, at det bliver afviklet bag lukkede døre under hensyntagen til den fortsatte efterforskning.