LIGE NU:

Kortere ventetid på operationer: Markant fald på bare et år

På bare et år er ventetiderne på ikke akutte operationer i Nordjylland faldet med 12 dage, viser tal fra Sundhedsstyrelsen.

I februar 2017 ventede nordjyske patienter i gennemsnit 57 dage på en ikke akut operation. Et år senere er ventetiden faldet med hele 12 dage, det viser tal fra Sundhedsstyrelsen. En ikke akut operation er for eksempel diskusprolaps, brok, kunstige knæ og hofter samt en række planlagte kræftoperationer.

- Jeg er rigtig glad for, at vi er kommet under den målsætning, vi havde sat for os selv. Og det skyldes ikke mindst en kæmpe indsats fra medarbejderne ude på sygehusene. Det er meget tilfredsstillende, siger regionrådsformand Ulla Astman. (Socialdemokratiet)

Patienterne fik i 2016 styrket deres ret til hurtig udredning og behandling. I 2016 var forskellen 30 dage mellem den region med længst ventetid og den region med kortest ventetid. Den største forskel mellem regionerne er i 2017 faldet til 18 dage.

- De seneste år er forskellen i ventetiden mellem regionerne steget, så det er rigtig positivt, at forskellen igen er blevet mindre i 2017, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby, der dog opfordrer regionerne til fortsat at arbejde med at nedbringe ventetiden.

For på trods af at ventetiderne er faldet i Nordjylland, så er Nordjylland sammen med hovedstaden, de regioner med den højeste ventetid. Her venter patienterne i gennemsnit 45 dage, hvorimod patienterne i Midtjylland kun venter 32 dage. 

- Vi er en af de regioner, der har rykket sig længst. Det viser det kæmpe store fokus, vi har haft, og nu skal vi bare holde fast, så vi ikke mister momentum, og gøre det endnu bedre, siger Ulla Astman. 

Her kan du se ventetiderne ved alle regioner: