LIGE NU:

Kostbare minkhvalpe stjålet

Endnu et usædvanligt tyveri er sket i landsdelen. Ukendte gerningsmænd stjal natten til mandag omkring 1000 minkunger fra en minkfarm ved Sæby.

I alt er omkring 1000 minkunger forsvundet fra minkfarmen i løbet af natten mellem søndag og mandag. Politiet er på næsten bar bund i sagen.

- Det eneste vi har for nuværende er, at natten mellem søndag og mandag, der har man hørt en bil i området gasse kraftig op og kørt væk derfra, siger vicepolitikommissær Sten Hørlück, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

Det eneste, man kan sige med sikkerhed, er, at tyveriet er begået af folk med branchekendskab og adgang til omkring 500 minktæver, som kan overtage opfostringen de 10 til 12 dage gamle unger.

- Det kan være langt væk. De kan klare sig, hvis de ligger mange sammen i både 10 til 12 timer, inden de har behov for at få næring igen fra en plejemor, siger den bestjålede minkavler Bent Rasmussen til TV2/NORD

Som oftest er det mink, som er klar til at blive pelset eller minkskind, der bliver stjålet, men nu er ungerne også i farezonen. Samme nat som tyveriet ved Sæby forsvandt der 500 minkunger fra en farm ved Hjallerup. Fælles for alle sagerne er, at opklaringsprocenten er lille.

- Når minkene eller minkskindene de forsvinder, så har vi ikke noget at gå efter, siger vicepolitikommissær Sten Hørlück, Nordjyllands Politi til TV2/NORD.

Bent Rasmussen er forsikret mod tyveri, men de mange forsvundne unger er for små til at være omfattet af forsikringen.

- Efter forsikringspolicen er det mit eget tab, så et sted mellem 3 til 400.000 kroner kommer der til at mangle på bundlinjen til sidst, siger minkavler Bent Rasmussen til TV2/NORD.

Bent Rasmussen har nu udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, der kan komme med oplysninger, der kan opklare sagen.