LIGE NU:

Kovalainen atter Tom K's onde ånd

Den nybagte McLaren-F1-kører Heikki Kovalainen blev atter Tom Kristensens onde ånd i Race of Champions.

I holdkonkurrencen, Nations Cup, slog finnen i første heat danskeren snert, og da Kristensens holdkammerat Mattias Ekström samtidig tabte andet heat til den tidligere rallyverdensmester Marcus Grönholm, var det fælles-skandinaviske hold ude, inden det blev rigtig sjovt.

Finland fortsatte takterne og endte i finalen mod Tyskland, hvor Kovalainen også gjorde kål på Michael Schumacher - der i parentes gik i stå i starten og derfor aldrig havde nogen egentlig chance. Det betød så mindre, for den blot 20-årige tyske Formel 1-kører Sebastian Vettel slog derpå Grönholm, så finalen måtte ud i et tredje, afgørende heat. Her slog Vettel også Kovalainen, så Tyskland endte som samlet vinder.

- Endelig fik vi revanche for VM i 1966, sagde en glad Schumacher, der var fuld af lovord for sin unge arvtager, Vettel.

- Det var ærgerligt, at vi røg ud så hurtigt, siger Tom Kristensen.

- Jeg lå lige med Kovalainen på de første runder, men følte mig ikke helt fortrolig med den specielle Solution F-racer, der understyrede lidt for meget til min smag. Jeg blev for forsigtig på bremsen, hvorimod Kovalainen bedre klarede omstillingen. Men respekt for unge Vettel, der i sit første finaleheat slog Grönholm, selv om der blev kørt i den rally-Ford, som finnen har kørt hele sæsonen. Han bliver spændende at følge i næste Formel 1-sæson. Han kan blive rigtig stor!, siger Tom Kristensen.