Foto: Daniel Mikkelsen

Kræftens Bekæmpelse: Nordjyderne har foreløbigt samlet over 3,2 millioner ind

Indsamlere i hele landet har i dag stemt dørklokker til fordel for landets kræftpatienter og pårørende.

De fleste nordjyder har i dag fået besøg af indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse, der har samlet penge ind til forskning, forebyggelse og støtte til kræftpatienter.

Indtil videre er der i Nordjylland samlet 3.235.442 millioner kroner ind, men tallet er formentlig højere, da det ikke er alle indsamlingssteder, der har ringet ind med det indsamlede beløb.

På landsplan har 26.000 frivillige været på gaden, og i Nordjylland var 2637 frivillige ude og stemme dørklokker.

Aabybro samler ind

I Aabybro var der gang i indsamlingslokalet her til middag, hvor flere indsamlere vendte tilbage fra deres ruter med indsamlingsbøssen fyldt.

- Folk stiller vældig godt op. Vi har haft problemer med at få indsamlere i de små byer, men vi har folk fra Aabybro, der er villige til at køre til Biersted og Birkelse, så alt i alt er det rigtig fint. Vi er godt tilfredse, sagde Eleane Nygaard, der er indsamlingsleder i Aabybrodistriktet, tidligere i dag til TV2 Nord.

00:24

Der var masser af indsamlere i Aabybro-distriktet i år. 

Luk video

"Jeg samler ind for..."

Det har igen i år været muligt at få sat et flag på sin indsamlingsbøsse med en besked om, hvorfor man samler ind. På flaget kan stå, hvis man selv har været ramt af kræft, eller man har en tæt på, der har været ramt.

- Indtil videre er det faktisk gået rigtig godt. Vi er så heldige, at vi har haft indsamlere ude på alle ruter i Aabybro, Biersted, Birkelse, Gjøl og Nørhalne. Så umiddelbart tror jeg, at vi har fået flere penge ind, end vi fik sidste år. Det er vi rigtig godt tilfredse med, fortalte Eleane Nygaard tidligere i dag.

I hele landet er der indsamlet 33 millioner kroner. Beløb indsamlet fra girokort, bankoverførsler og SMS'er er endnu ikke talt med, så tallet bliver formentlig højere.

I 2018 samlede Kræftens Bekæmpelse 33,5 millioner kroner ind.

Fakta om kræft

 • Hver tredje dansker får kræft
 • Seks ud af ti kræftpatienter overlever kræft mindst 5 år
 • Knap 294.000 danskere lever med en kræftdiagnose (Opgjort ved udgangen af 2016)

 

De fem hyppigste kræftformer blandt mænd:

 1. Prostata
 2. Lunge
 3. Tyktarm
 4. Blære
 5. Modermærke

 

De fem hyppigste kræftformer blandt kvinder:

 1. Bryst
 2. Lunge
 3. Tyktarm
 4. Modermærke
 5. Livmoder

 

Kilde: Kræftens Bekæmpelse