Seneste nyt:

Kræver undersøgelse af vindmøllestøj

Peer Risager fra Agersted har de seneste to år kæmpet hårdnakket imod seks vindmøller, som er opstillet få hundrede meter fra hans hus. Møllerne påvirker ham både fysisk og psykisk, siger han. Nu vil han have Brønderslev Kommune til at foretage en støjmåling af vindmøllerne.

653 meter.

Præcis så langt er der fra Peer Risagers hus til den vindmølle, som står tættest på hans hus lidt udenfor Agersted. Sammen med yderligere fem møller larmer den ifølge ham så meget, at han ofte ikke kan sove om natten.

- For det første er det jo træls at ligge og trille der om natten. Men dagen efter, når du ikke har sovet, er du jo ingenting værd, siger han.

Siden de seks møller blev sat i drift i oktober 2013, har den monotone støj, som møllerne udsender, været til gene for Peer Risager overalt i hans hus.

- Lyden er sådan en brummende, konstant lyd. Vingesusene lyder lidt ligesom en slidt diesellastbil, der holder i tomgang, forklarer han.

Derfor vil Peer Risager nu have Brønderslev Kommune til at undersøge, om møllerne reelt udsender mere støj, end de må indenfor lovens rammer. Hos kommunen anerkender teknik- og miljøudvalget Peer Risagers kritik, men maner samtidig til besindighed.

- Vi har stor forståelse for Peer Risagers argumentation for, at der er for meget støj fra de her vindmøller. Men vi er nødt til at henholde os til lovgivningen. Og der beregner man støjen fra møllerne. Det er der et akkrediteret firma, som har gjort. Derfor skal vi selvfølgelig tage dem ad notam, siger Karsten Frederiksen (C), formand for teknik- og miljøudvalget.

Alligevel vil Karsen Frederiksen på ingen måde afvise, at en ny undersøgelse af møllernes støjniveau kan komme på tale.

- I udvalget kommer vi til at drøfte den henvendelse, som Peer (Risager, red.) har lavet. Og så må vi se, om vi så skal foretage en ny registrering af støjniveauet for møllerne, siger han.

Peer Risager håber blot på en løsning, hvor der er plads til både ham og vindmøllerne. Men efterhånden er han temmelig skeptisk.

- Inderst inde tror jeg, at så længe der er nogen, som tjener på det her, så er det lige meget med os, som bor rundt omkring møllerne, siger Peer Risager.


Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

preben bang

play Folketingsmedlem anbefaler HK at slæbe sure kunder i retten

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden