Kristelige i kamp mod kirken

Den Kristelige Fagforening vender ikke den anden kind til i en sag fra Øland Sogn. Istedet forlanger fagforeningen 8 måneders løn til deres medlem for uberettiget fyring.

Pedel og havemand Gert Gru Møller fra Halvrimmen blev opsagt pr. 1. januar i år fra sin stilling ved Øland Sogn, men kort forinden havde menighedsrådet ansat en anden til at udføre hans arbejde.

Ifølge menighedsrådets formand Orla Højmark blev Gert Gru Møller fyret på grund af sparehensyn, men den køber den Kristelige Fagforening ikke.

-Vi har rejst et krav på baggrund af sagen, og vil forsøge at opnå et forlig, men vi forlanger en erstatning til vores medlem, siger faglig konsulent Magnus Nørgaard Sørensen, Krifa til TV2/Nord.

Ifølge Krifa er loven om forskelsbehandling overtrådt, men det afviser menighedsrådet.

-Vi har et budget vi skal overholde, og derfor har vi afskediget Gert Gru Møller. Det har intet med forskelsbehandling at gøre, siger formand for Øland Menighedsråd.

For den fyrede Gert Gru Møller er sagen dog mere end principiel. Han mener nemlig, at menighedsrådet har givet modstridende forklaringer som årsag til afskeden, og det sårer ham mest.

-Det er ikke en bolchebutik de driver,  men en offentlig virksomhed. Hvis ikke et menighedsråd  skal tale sandt - hvem skal så?, spørger Gert Gru Møller.

Menighedsrådsformanden og Kristelig Fagforening skal nu mødes for at drøfte sagens videre forløb.

Forsiden lige nu