Kristendemokraterne i flæsket på de store

Det var tydeligt i aftenens TV-debat på TV2/NORD om den fremtidige sygehusstruktur i Himmerland, at de to store partier i regionsrådet nemlig Socialdemokraterne og Venstre ikke er specielt populære hos hverken SF eller Kristendemokraterne.

Mogens Nørgård fra Kristendemokraterne mener faktisk, at de to store partier har svigtet.

- De falder pladask på halen for Sundhedsstyrelsens krav om hvilken kvalitet der skal være og vil derfor bygge et nyt sygehus i Himmerland. Det er ikke godt nok. De skulle i stedet have sikret sig en bedre økonomisk model for driften af sygehusene ved at presse regeringen, siger Mogens Nørgård
(Krist.dem.) til TV2/NORD.

Mogens Nørgård bliver bakket op af Thomas Krog, der mener at de to store partier flygter fra deres ansvar, når de ikke vil fortælle, hvor et nyt sygehus i Himmerland skal placeres.

- Både socialdemokraterne og venstre gemmer sig bag nogle forslag som embedsmændene skal komme med. De har jo selv en idé om hvor den skal ligge, så fortæl det dog, siger Thomas Krog (SF)

De store partier i Region Nordjylland er ikke enige i kritikken.

- Vi løber ikke fra ansvaret, men har bedt forvaltningen og de tre himmerlandske kommuner om komme med tre forslag til en placering, som vi så efterfølgende kan vælge imellem, siger Ole B. Sørensen (Venstre) - og suppleres af Ulla Astman Nielsen (Soc.dem.)

- Vi mener at et nyt sygehus i Himmerland er nødvendig for at fremtidssikre bygningerne og dermed behandlingen, samtidig med at vi skaber et godt tilbud, der betyder at vi kan fastholde vores egne borgere og måske endda tiltrække folk andre steder fra, siger Ulla Astman Nielsen.