Kristina Bille er VM-klar i Brasilien

Foto: Jesper Lange

[size=2]Nordjyske [/size]Kristina Bille gør slutrundecomeback for det danske kvindelandshold mod Elfenbenskysten torsdag.

Der skulle et grimt uheld til, før Kristina Bille fik comeback ved en større slutrunde med kvindelandsholdet i håndbold.

Højrefløjen, der spiller i Krim Ljubljana, var senest med ved EM i 2006, men Maibritt Kviesgaards korsbåndsskade i mandagens kamp mod Argentina betød, at der blev sendt ekspresbud efter nordjyden.

- Det har været utroligt hektisk. Jeg sad og så kampen på tv, da jeg blev ringet op i pausen og fik at vide, at der var brug for mig, siger Bille, der til dagligt spiller i slovenske Krim Ljubljana.

Hun fik i al hast pakket en kuffert, og cirka 24 timer senere landede hun så i São Paulo. Allerede nu føler hun sig helt klar til at spille torsdag mod Elfenbenskysten.

- Jeg har det rigtigt godt. Det var dejligt at få lov at træne her til formiddag (onsdag, red.) og lige komme ind og mærke bolden og gulvet og prøve at skyde lidt på mål, siger Bille.

Hun har holdt formen ved lige i Ljubljana og i Aalborg DH, hvor hun har trænet med så sent som i mandags i forbindelse med en ferie i Danmark. Og selv om det altså er fem år siden, at hun har spillet slutrunde, så sidder fornemmelsen stadig på rygraden.

- Jeg har prøvet det her før, også som ungdomslandsholdsspiller. Jeg kender rutinerne og rytmen i en slutrunde. Det er ikke så fjernt for mig, siger fløjspilleren.

Hun har til gengæld ikke haft de samme fælles oplevelser, som holdkammeraterne har haft i Brasilien.

- Det er selvfølgelig specielt, men de er rigtigt gode til at fortælle mig, hvad det for eksempel er, de griner ad. Der er selvfølgelig noget, der skal indhentes, siger hun.

Det er Kristina Billes tredje slutrunde. Hun debuterede som 19-årig ved VM i St. Petersborg i 2005.

/ritzau/

Forsiden lige nu