LIGE NU:

Kritik af Aalborg Kommune

I sagen om salg af navnet på Aalborg Stadion yder Aalborg kommune erhvervsstøtte til AaB, og det er ikke tilladt. Det vurderer forsker i forvaltningsret på Aalborg Universitet, Sten Bønsing.

Skjult erhvervsstøtte
Bønsing mener, at kommunen giver en form for skjult erhvervsstøtte til Aab når kommunen som ejer af Aalborg Stadion, ikke får hele beløbet i forbindelse med navneskiftet til Energi Nord Arena. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Henrik Thomsen afviser
Skole- og kulturrådmand i Aalborg, Henrik Thomsen, afviser, at det skulle være tilfældet. Han siger, at der blot er tale om en udvidelse af den eksisterende aftale.

Klaget til Statsforvaltningen
Også folketingsmedlem for Enhedslisten Per Clausen, blander sig.
Han har klaget til Statsforvaltningen over Aalborg kommunes optræden i sagen.

Lukkede døre
- Jeg mener ikke, det er tilfredsstillende, at denne sag klares bag lukkede døre i en forhandling mellem budgetforligspartierne i Aalborg Byråd. Efter min opfattelse er det yderst tvivlsomt, om det er lovligt, at Aalborg Kommune tillader AaB at sælge et nyt navn til Aalborg Stadion. Derfor har jeg i dag indklaget sagen for Statsforvaltningen i Nordjylland, udtaler Per Clausen.

Lovlig eller ej
- En ting er, at det efter min mening politisk set er en højest besynderlig sag SF rådmanden har rodet sig ud i. Noget andet er, om Aalborg Kommunes ageren i sagen overhovedet er lovlig. Det synes jeg, vi bør have afklaret, slutter Per Clausen.