Kritik af Aalborg Kommune

I sagen om salg af navnet på Aalborg Stadion yder Aalborg kommune erhvervsstøtte til AaB, og det er ikke tilladt. Det vurderer forsker i forvaltningsret på Aalborg Universitet, Sten Bønsing.

<b>Skjult erhvervsstøtte</b>
Bønsing mener, at kommunen giver en form for skjult erhvervsstøtte til Aab når kommunen som ejer af Aalborg Stadion, ikke får hele beløbet i forbindelse med navneskiftet til Energi Nord Arena. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

<b>Henrik Thomsen afviser</b>
Skole- og kulturrådmand i Aalborg, Henrik Thomsen, afviser, at det skulle være tilfældet. Han siger, at der blot er tale om en udvidelse af den eksisterende aftale.

<b>Klaget til Statsforvaltningen</b>
Også folketingsmedlem for Enhedslisten Per Clausen, blander sig.
Han har klaget til Statsforvaltningen over Aalborg kommunes optræden i sagen.

<b>Lukkede døre</b>
- Jeg mener ikke, det er tilfredsstillende, at denne sag klares bag lukkede døre i en forhandling mellem budgetforligspartierne i Aalborg Byråd. Efter min opfattelse er det yderst tvivlsomt, om det er lovligt, at Aalborg Kommune tillader AaB at sælge et nyt navn til Aalborg Stadion. Derfor har jeg i dag indklaget sagen for Statsforvaltningen i Nordjylland, udtaler Per Clausen.

<b>Lovlig eller ej</b>
- En ting er, at det efter min mening politisk set er en højest besynderlig sag SF rådmanden har rodet sig ud i. Noget andet er, om Aalborg Kommunes ageren i sagen overhovedet er lovlig. Det synes jeg, vi bør have afklaret, slutter Per Clausen.