Foto: Tom Kjeldgaard

Krolf hitter blandt pensionister

Fusionssporten er på kort tid blevet voldsomt populær.

På kun fire år er der oprettet hele 150 nye krolfforeninger landet over. Spillet er en blanding af golf og kroket, og i Nordjylland alene er der nu 38 steder, hvor man kan spille det populære spil, der særligt er eftertragtet blandt pensionister.

Fredag var der åbningsstævne i Nørresundby, hvor mere end 170 krolfspillere fra hele regionen mødte op til konkurrence og hyggeligt samvær. Turneringen kan betragtes som en optakt til sæsonstarten om 14 dage.

- Vi samler simpelthen så mange pensionister om den sport, som er Danmarks hurtigst voksende idrætsgren, siger Jørgen Søndergaard, der udover at være medlem af Krolfvennerne var en af hovedarrangørerne af fredagens åbningsstævne.

Det var DAI (Dansk Arbejder Idrætsforbund) og Krolfvennerne, der stod bag dagens stævne. Udover konkurrence og hinandens samvær, kunne de deltagende også glæde sig over de rundstykker, stjernskud og kagemand, der blev serveret i løbet af dagen, og arrangementet i sin helhed faldt i god jord ved de deltagende.

- Nu er vi her i dag, og inden vi er færdige, har vi snakket med halvdelen med alle dem, der er herovre. Det er jo alle sammen hyggelige, ældre mennesker, som ellers bare ville have siddet hjemme i lænestolen, siger Kurt Dahl, der til daglig spiller i Skalborg.