LIGE NU:

Krudtforhandlere: Kunderne bryder ny fyrværkerilov

Den nye fyrværkerilov siger, at man først må fyre krudt af den 27. december. Men hos hverken Nordjyllands Politi og fyrværkeriforhandlerne oplever man en forskel med den nye lov - nordjyderne skyder raketterne af, før de må.

Da den nye fyrværkerilov blev vedtaget, blev det ulovligt at skyde fyrværkeri af inden den 27. december. Men det er ikke alle nordjyder, der overholder dette.

Salget af fyrværkeri før jul er gået strygende, og ifølge flere forhandlere er der blevet købt masser af krudt til eksempelvis juleaften.

Rasmus Hundrup ejer Krudthjørnet i Aalborg. Han havde travlt i sit fyrværkeritelt før jul.

- Mange af dem, der kommer hos os, kommer faktisk for få nogle produkter, som de kan fyre af inden jul, siger han til TV2/Nord.

Det samme oplever Hans Larsen, der styrer Krudtkongens fyrværkeri på Nibevej. Hans omsætning før jul var dobbelt så stor i år i forhold til samme tid sidste år.

- Kunderne kommer ud og siger, de skal have noget til juleaften, og så kommer de igen mellem jul og nytår for at købe det store, siger Hans Larsen.

Nordjyllands Politi har i december modtaget flere anmeldelser fra borgere, som er trætte af, at der bliver skudt raketter af i deres villakvarterer, før det er lovligt.

- Jeg synes, at folk fyrer af, som de altid har gjort. Når folk hører noget skrald ude i deres nærmiljø, kører vi ud og ser, om vi kan finde dem, der har gjort det. Men ofte er fuglen fløjet, siger Michael Elkjær, der vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Fyrværkeriforhandlerne prøver at hjælpe politiet ved at anbefale kunderne først at skyde krudtet af tidligst den 27. december.

- Jeg har jo kun et ansvar om minde dem på, at det er ulovligt, men jeg kan jo ikke sige, at de ikke må skyde af, siger Hans Larsen.

- Vi prøver at henvise folk til den nye lov, men folk smiler af den og fyrer stadigvæk af, slutter Rasmus Hundrup.

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

corona vaccine pfizer biontech coronavirus

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Til forsiden

Til forsiden