LIGE NU:

Kulturhus-bestyrer anklager politi

Bestyrer af Cafe 1000Fryd siger, at politiet gik amok og slot til højre og venstre

Syv personer blev anholdt under nattens uroligheder ud for kulturhuset 1000Fryd i Aalborg. En af de anholdte er sigtet for vold mod en betjent.
Ialt to betjente blev udsat for vold - den ene har formentlig brækket næsen - da gæsterne på 1000Fryd skulle gennes fra gaden og ind på kulturhuset igen.
Politiet oplyser, at de blev tilkaldt fordi gæsterne slog og sparkede på bilerne i området. Men den version genkender bestyreren af 1000Fryd, Eva Vardinghus, ikke.
Hun siger, at deltagerne i en punkfestival stod ude på gaden og røg, da de blev overfaldet med flaskekast og andet fra en gruppe hårde AaB-tilhængere.
- Det bliver punkerne selvfølgelig sure over og begynder at gå imod dem. Og så ved jeg ikke, hvad der sker - men politiet ankommer hurtigt med en mega stor styrke. Der bliver råbt lidt frem og tilbage. Jeg og min mand kontakter politiet og beder dem sætte efter AaB-tilhængerne. Men det var politiet altså ikke interesseret i, forklarer Eva Vardinghus til P4 Nordjylland.
Eva Vardinghus siger, at politiet udelukkende interesserede sig for at få gæsterne på 1000Fryd ind i huset igen. Hun satte sig da også at få de unge tilbage, men inden det lykkedes, rykkede politiet frem med magt og trak stavene. Angiveligt fordi de unge kastede flasker og andet mod politiet. Men det tror Eva Vardinghus ikke på.
- Vi serverer ikke noget på flaske i 1000Fryd, når der er festivaller. Vi serverer alt i plastickrus, forklarer hun.
Hun mener ikke, at hverken gæster eller 1000Fryd har noget at fortryde her dagen derpå. Det mener hun, derimod politiet har.
- De gik fuldstændig amok og slog om sig til højre og venstre. Jeg har ikke tal på, hvor mange af gæsterne på 1000Fryd, der måtte til behandling på sygehuset efter slag fra betjentenes knipler. Men det er mange og jeg og min mand blev selv mejet ned.