LIGE NU:

Kun fem dage på retspsykiatrisk afdeling inden flugt

Den 21-årige meget farlige og psykisk syge Klaus Dimke Rasmussen, der tirsdag eftermiddag flygtede fra sin behandlingsdom på Aalborg Psykiatriske Sygehus, nåede kun at være indlagt og bag lås og slå i fem dage, inden han brød ud. Det skete selv om han sk

Klaus Dimke Rasmussen blev overflyttet fra Risskov
Psykiatriske Hospital i torsdags, og allerede tirsdag flygtede han fra afdeling E3 på Aalborg Psykiatriske Sygehus. På flugt fra en behandlingsdom for blandt andet flere røverier og vold.

- Vi kunne ikke have forudset, at manden ville stikke af. Han er så stor og stærk, at han kunne bryde gennem en sikret dør. Ingen har kunnet tage højde for det der er sket. Vi er ikke et fængsel, og skal heller ikke have fængsels-lignende forhold, siger cheflæge Jørgen Achton Nielsen til TV2/NORD.

Den 21-årige personlighedsforstyrrede, næsten to meter høje og omkring 140 kilo tunge, Klaus Dimke Rasmussen, smadrede den ellers sikrede dør, og tog flugten ud i friheden inden politiet nåede frem. Det kunne ske på trods af, at der er afsat adskillige hundreder tusinde kroner hver måned til at
mandsopdække ham. Et fast personale på otte personer har udelukkende til opgave - hele døgnet - at passe på manden i en helt ny afdeling, hvor han er eneste patient.

- Personalet i den retspsykiatriske afdeling har handlet
korrekt, da man ikke kunne håndtere manden i en
konfliktsituation, trykkede man på alarmen, og tilkaldte
politiet, siger cheflægen.

Den 21-årige Klaus Dimke Rasmussen er anbragt på Psykiatrisk Sygehus i Aalborg på ubestemt tid. Indtil
man finder et relevant social-psykiatrisk tilbud til ham, hvor han kan fortsætte med at afsone sin behandlingsdom.

SE MERE I TV2/NORD KL. 19:30