Foto: Per Frank Paulsen

Kunst med dyr forarger i Haraldslund

I fitnesscenteret Haraldslund er det opstået en debat om en ny kunstudstilling. Udstillingen er meget andet end malerier på væggen. Kunsten tager med involde fra dyr fokus i kroppen, og det er en type kunst, der ikke falder i alle fitnessgæsternes smag.

Blandt sved og hårdt arbejde er et svinehjerte og to kyllingefiletter flyttet ind, og de nye gæster har fået en blandet velkomst

- Det er ikke lige kunst for mig, siger en motionist i Haraldslund.

På få dage har den nye udstilling fået motionisterne til at stoppe op, og flere gæster har klaget over værkerne, de ikke synes passer ind.

- I et fitnesscenter hvor vi motionerer, der synes vi måske, at det er nemmere at forholde sig til nogle billeder. Det hører måske mere til på en kunstudstilling, hvor folk kan gå lidt dybere ind i det, siger Jens Jensen, der er motionist.

Den umiddelbare opstand over værkerne overrasker manden bag værkerne.

- Det kom noget bag på mig, at jeg i går modtog en mail om, at der var folk, der var helt oppe i det røde felt og direkte forargede over det, vi havde hængt op, siger kunstneren Mads Sigurd.

De ni værker er en del af udstillingen "Uden hænder - med navn", der efter planen skal pryde væggene de næste tre uger. Hos fitnesscenterets brugerråd tager man kritikken til sig.

- Det er selvfølgelig noget, vi er nødt til at forholde os til. Hvis brugerne bliver utilfredse, så er det min opgave som brugerrådsformand at finde ud af, hvad gør vi nu, fordi vi kun er interesseret i, at alle skal være glade for at komme i Haraldslund, Jørgen Birkemose Andersen, der er formand for brugerrådet.