KUNSTEN modtager en million

Kunstmuseet KUNSTEN i Aalborg har netop modtaget en bevilling på 1 million kroner fra Ny Carlsbergfondet til forskning i den nordjyske kunstner Mogens Otte Nielsens livsværk.

Længe før Flickr, Facebook, YouTube og andre verdensomspændende digitale, sociale netværk blev opfundet var der mail art - og frontløberen i Danmark var kunstneren Mogens Otto Nielsen, der er bosat ved Tylstrup i Nordjylland.

Mogens Otto Nielsens engagerede sig voldsomt i mail art-genren - en verdensomspændende kunstart, der tog sit udspring i 1960'ernes Fluxus-bevægelse, og som blev grundlagt af Ray Johnson i 1970. Mail art går kort fortalt ud på, at kunstnere sender unikke postkort rundt i verden ved hjælp af det almindelige postvæsen.

I en tid, hvor sociale netværk og digital teknologi tager patent på begrebet billeddeling, skal forskningsprojektet undersøge postkort-kunstens kvaliteter og skue tilbage på et livsværk, hvis klareste mål har været glæden ved at dele sin kunst.

Takket være bidraget på en million kroner, kan KUNSTEN nu ansætte en, der kan se nærmere på Mogens Otto Nielsens livsværk. Værket har ikke hidtil været omfattet af nogen tilbundsgående analyse og perspektivering, herunder at få det sat ind i en national og international kunsthistorisk sammenhæng. Denne kortlægning, analyse og perspektivering udgør essensen i det forskningsområde, der nu skal belyses via et ph.d.-stipendium.

Forsiden lige nu