LIGE NU:

Kurt Westergaard overvejer retssag mod SIAD

Den alternative tegning af Muhammed iført burka, som SIAD brugte under en demonstration søndag, er en krænkelse af fogedforbuddet, vurderer mediejurist.

Ved lørdagens demonstration i Aalborg brugte STOP ISLAMISERINGEN AF DANMARK og Anders Gravers noget, der ligner Kurt Westergaards Muhammed-tegning dækket til af en burka. Det får nu tegneren til at overveje et sagsanlæg.

- Den skal ikke bruges til at hetze unuanceret imod en anden befolkningsgruppe. Og jeg håber måske også på denne måde at have sendt et signal til muslimerne her i Danmark, så de forstår, hvad den tegning i virkeligheden drejer sig om, siger Kurt Westergaard.

Op til demonstrationen havde STOP ISLAMISERINGEN AF DANMARK lagt Kurt Westergaards oprindelige tegning ud på sin hjemmeside, så man kunne printe den ud og tage den med til demonstrationen. Det fik Kurt Westergaard stoppet med et fogedforbud, så Anders Gravers måtte tænke kreativt.

- Jeg kan ikke se, at jeg får noget sagsanlæg her. Vi har ikke gjort noget forkert. Det her var et par øjne med et stykke tekstil omkring, og det tror jeg, at alle griner af, når de først opdager det, siger Anders Gravers til TV2/NORD.

Men hverken Kurt Westergaard eller ekspert i mediejura Oluf Jørgensen synes, at der er noget at grine af. Oluf Jørgensen mener, at fogedforbuddet er overtrådt.

- For os der har set forløbet de seneste dage, er der ikke tvivl om, at det var Kurt Westergaards tegning, der lå til grund for den, og dermed er forbuddet overtrådt, siger han.

På STOP ISLAMISERINGEN AF DANMARKs hjemmeside kunne man helt frem til søndag middag stadig downloade Kurt Westergaards tegning - to døgn efter den blev dømt ulovligt.

Til det siger Anders Gravers:
- Jeg var ikke hjemme før. Jeg havde klart sagt, at jeg skulle til demonstration - og sådan har det været.

Ifølge Oluf Jørgensen har SIAD demonstreret foragt for retten og foragt for tegneren Kurt Westergaard, og det er i juristens øjne en stærkt skærpende omstændighed.
Derfor forudser Oluf Jørgensen, at Kurt Westergaard har gode kort på hånden, hvis han vælger at sagsøge.