LIGE NU:

Kusk: Sejren giver fornyet selvtillid

Vendsyssel FF vandt i går over topholdet, og træneren ser frem mod en ekstremt afgørende uge for bundholdet.

Vendsyssel kæmper en hård kamp for at overleve i NordicBet Ligaen. Gårdagens overraskende sejr over topholdet Silkeborg har givet klubben fornyet tro på tingene.

- Det var enormt vigtigt. Det er der slet ikke nogen tvivl om. Vi var ved at blive ramt på selvtilliden, siger træner Søren Kusk.

- Men jeg synes, det har været på vej længe, hvor vi ikke har fået som fortjent. Vi har spillet nogle gode kampe og været uheldige til sidst eller pludselig lavet store fejl, der afgør kampene.

Han mener, at holdets klare styrke er defensiven, og så håber han bare, at det lykkes at score flere mål.

Den kommende uge bliver afgørende for Vendsyssels fremtid i ligaen. På torsdag møder holdet HB Køge på udebane, og søndag er der direkte nedrykningsduel mellem Vendsyssel og AB på Hjørring Stadion.

Derefter venter en svær udekamp mod AC Horsens i sidste spillerunde.

Det tætte kampprogram er en udfordring for holdet.

- Spillerne bliver slidte, når vi spiller mandag, torsdag og søndag. Vi har et hold, hvor mange spiller hver gang, men jeg skal se på, hvem der er klar, så jeg ikke skal skifte tre mand efter en time. Vi er nødt til at økonomisere med kræfterne, siger Søren Kusk.

Vendsyssel er lige nu over stregen med 35 point, mens AB ligger lige under stregen med 32 point. AB's målscore er en anelse bedre en Vendsyssels.