Kvalitet af uddannelse i fare

Regeringens krav om at ungdomsuddannelserne skal spare millioner på administration og drift kan ikke lade sig gøre. Sådan lyder det fra erhvervsskolerne i Aars. Her mener man at kravet betyder dårligere uddannelser.

De danske ungdomsuddannelser kan spare 312 millioner kroner på deres administration og rengøring viser en rapport.

- Det har overhovedet ingen hold i virkeligheden og bare signalet om at det kan lade sig gøre er at stikke politikerne blår i øjnene, siger Helene Reffstrup Møller, Direktør, Erhvervsskolerne Aars.

Politikerne har rent faktisk besluttet at det skal ske. Det skete hen over natten under finanslovsforhandlingerne i efteråret. Siden har skolerne forsøgt at omstøde beslutningen uden held.

- Det er i orden at politikerne mener at vi skal spare. Men når beslutningsgrundlaget er så forkert som det her, så skal de også fortælle at konsekvenserne er en dårligere uddannelse, siger Helene Reffstrup Møller.

Undervisningsminister Bertel Haarder erkender at besparelseskravet rammer skævt.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men i den store sammenhæng vil skolerne tjene på det, siger Bertel Haarder.

Skolerne får nemlig tilsammen tilført 320 millioner kroner fra globaliseringsfonden. Dem kan de bare ikke bruge til drift, mener de i Aars.

- De midler er bundet til at udvikle uddannelsen og sikre at flere unge får en ungdomsuddannelse. Så hjælper det jo ikke noget at vi skal bruge dem til rengøring, fordi regeringen tager pengene væk til det, siger Helene Reffstrup Møller.

Forsiden lige nu