LIGE NU:

Kystlivreddere er klar

Fra og med i dag er TrygFondens Kystlivreddere igen klar til at holde øje med badegæsterne på de nordjyske strande. Her vil livredderne sommeren igennem give gode råd om badesikkerhed og passe på børn og voksne.

TrygFondens specialuddannede kystlivreddere åbner livreddertårnene på 35 strande og havnebade i Danmark. Over de næste otte uger vil livredderne holde øje med strandgæsterne hver dag mellem kl. 11 og 19 på de Løkken Strand, Tornby Strand, Blokhus Strand samt Palmestranden i Frederikshavn.

Livredderne har også baderådsfoldere og malebøger med sig, der er en oplagt mulighed for, at forældre og børn sammen kan tale om badesikkerhed.

Når solen skinner over Danmark, betyder det travlhed for livredderne. Derfor har TrygFondens kystlivreddere trænet hårdt hele foråret, så de er klar til at hjælpe badegæsterne.

- Sidste sommer var vejret svingende, men vi havde en periode med rigtig godt vejr, og det betød, at livredderne havde travlt. Livredderne gennemførte 36.214 indsatser, som bl.a. inkluderer almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Samtidig er der meget forebyggende arbejde, hvor livredderne giver strandgæsterne råd om vand- og vejrforhold, og på den måde er de med til at forhindre ulykker i at opstå. Ud af det samlede antal indsatser vurderes de 24 som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Antallet af indsatser vidner om, at livredderne spiller en vigtig rolle for sikkerheden på stranden, siger René Højer, som er ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning er på Løkken Strand, Tornby Strand, Blokhus Strand samt Palmestranden i Frederikshavn hver dag indtil den 17. august, hvorefter livreddertårnet bliver kørt til opbevaring for vinteren.

TrygFondens 5 Nationale Baderåd