05:21

Foto: Trine Ladekarl

1 af 2

Lå død i flere dage

Eddi Erland Sørensen blev 52 år. Han blev fundet død den 21. januar efter i flere dage at have ventet på hjælp fra sygeplejersken i sin lejlighed. De pårørende står nu uforstående tilbage.

Eddi Erland Sørensen endte sine dage i Tårs. Han døde efter at have ligget mindst to dage i sin lejlighed, selvom sygeplejersken kom forbi. Familien forstår ikke, hvordan det kan ske.

- En skønne dag, så er det mig, så er det dig, jeg synes ikke, at man fortjener sådan en behandling. Rent ud sagt er det for dårligt, siger Søren Dusinus, der er fætter til afdøde Eddi.

Det var Eddi Erland Sørensens udlejer, der fandt ham den 21. januar.

- Jeg gik ind af døren her. Naboen sagde, at han var meget syg. Jeg åbnede døren, der lå noget kuffertværk bagved, så det var svært at komme ind.Så lå han inde på gulvet i køkkenet, med et bord over sig, siger udlejer Jørgen Christiansen.

Eddi Erland Sørensen var psykisk syg og havde fået en alvorlig tredjegradforbrænding på benet, derfor skulle han tilses hjemme. Om det var forbrændingen, der var skyld i dødsfaldet vides ikke.

- Tankerne de farer jo rundt omkring hovedet på en. På sådan en måde som han har ligget der, det er umenneskeligt,siger afdøde Eddis Erland Sørensens fætter, Søren Dusinus.

Hjørring sygepleje skriver selv følgende på deres hjemmeside:

Hvis ikke du har afmeldt besøget, og det ikke er muligt at komme i kontakt med dig eller pårørende og hvis der er en begrundet mistanke om, at du befinder sig i en hjælpeløs tilstand, kontaktes politiet.

- Jeg kaldte Eddi, Eddi. Han plejer at råbe kom ind, men der var ingen der sagde noget.Så jeg fik sådan en mærkelig fornemmelse om, at der var noget galt, og det var der jo også. Eddi var død, siger Jørgen Christiansen.

Tilbage står Søren Dusinus med en undren over, hvordan det overhovedet kan ske.

- Jeg vil gerne have at systemet ændrer sig en lille smule til det gode. At de kigger på folk og ser på om de fejler noget, og om de har det godt. Det koster dem to sekunder, at se om folk har det godt, det er alt, jeg vil ud med, siger Søren Dusinus.