LIGE NU:

Lægeambulance til Vendsyssel

Bevilliger små 30 mio. til regionens anden lægeambulance.

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har bevilliget Region Nordjylland 28 millioner kroner til en ny lægeambulance med base i Hjørring. Regionen har i forvejen kun en lægeambulance med udgangspunkt i Aalborg, men alligevel møder planerne om den nye modstand. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Den nye akutbil skal efter planerne være bemandet med en anæstesilæge, hvilket vil koste 11,5 millioner kroner om året, mens en paramediciner vil kunne give tilsvarende bemanding for 3,1 millioner kroner om året og ifølge lignende undersøgelser fra andre steder i landet stadig klare op mod 99 procent af opgaverne. Derfor mener regionsrådets konservative gruppe, at de nuværende planer er en fejlprioritering.

- Forskellen på en højtuddannet paramediciner og en anæstesilæge på skadesstedet er så minimal, at det er direkte ufornuftigt at give otte millioner ekstra for en lægebil. Det halter jo i Himmerland og Thy, hvor man nogle steder har en responstid på 14 minutter. Spørgsmålet er, om man ikke får mere for pengene ved at optimere det præhospitale beredskab her, siger Christen Overgaard (K) til Nordjyske.

Bevillingen gør det muligt at køre ordningen tre år, inden Region Nordjylland selv skal stå for den fulde finansiering af lægeambulancen.