Læger vil have sundhedshus på stadion

Efter Undervisningsministeriet har givet Brønderslev Kommune afslag på at bygge et sundhedshus på Nordjyllands Idrætshøjskole tyder meget nu på, at huset kommer til at ligge lige over for, nemlig på stadion.

Lægerne i Brønderslev peger selv på denne løsning, ligesom kommunens sundhedsudvalg er positivt indstillet. Torsdag skal det samlede byråd i Brønderslev tage stilling til sundhedshuset, der vil samle læge- og behandlerkapacitet under et og samme tag.

Første prioriteten var Nordjyllands Idrætshøjskole, men i afslaget fra Undervisningensministeriet hedder det blandt andet, at "en skole må aldrig benytte skolens midler til at etablere nye bygninger for andre end skolen selv.".

Nu spørger Brønderslev kommune Region Nordjylland om tvivlsspørgsmål vedrørende placeringen på stadion. Kommunen vil gerne vide, hvordan Region Nordjylland stiller sig til i forhold til etablering af en erhvervsdrivende fond, hvor fonden lejer sig ind i en nyopført bygning. Der foreligger p.t. ikke svar fra Region Nordjylland på de stillede spørgsmål.