Lægerne dropper lægehus

Foto: Thomas Gaardsmand

Det kniber med at trække læger til det nye lægehus i Aalborg Øst.

Region Nordjylland har sammen med Aalborg kommune og Himmerland Boligforening etableret et lægehus i Aalborg Øst. Men selvom huset åbner om et år, er der stadig ingen læger til at drive huset, skriver Nordjyske.

Huset får plads til seks praktiserende læge, og det var planen, at det hus skulle være med til at afhjælpe lægemanglen i Aalborg. Men det er svært at lokke lægerne til Aalborg Øst.

- Vi vil jo især gerne have fat i nogle af de læger, som sidder i en solopraksis i Aalborgs midtby. Men tilbagemeldingen er, at de gerne vil blive i midtbyen, og så er der også fordomme om patientgrundlaget. Lægerne frygter, at de får patienter, som er tunge at håndtere med sociale og sproglige udfordringer, siger Dorte Alstrup Baden, der er konsulent i Region Nordjylland til Nordjyske.

Ifølge Dorte Alstrup Baden er der dog ikke hold i påstanden om, at patienterne i Aalborg Øst skulle være mere besværlige. Hun mener, at det er et udtryk for, at lægerne er bange for, om de kan magte opgaven rent fagligt.

Nu planlægger Region Nordjylland at iværksætte en charmeoffensiv over for lægerne, når huset står færdigt.

Forsiden lige nu