LIGE NU:

Lærlingejagt sat ind

Ofte hører vi om mangel på lærepladser, men fire virksomheder i Hjørring mangler det modsatte, nemlig lærlinge. Derfor forsøger de nu at gå i charmeoffensiv, for at lokke de unge til byen.

Plastik i lange baner - der er nok at rive i, men det er netop hænder de mangler på Expo-Net i Hjørring.

- For at kunne blive ved med at vækste og udvikle os som virksomhed, så har vi simpelthen behov for nogle dygtige lærlinge og nogle dygtige medarbejdere, siger Lars Klinkby, der er administrerende direktør på Expo-Net i Hjørring.

I jagten på plastmager-lærlinge er fire hjørringgensiske virksomheder gået sammen om at lokke de unge til byen.

- Vi er fire virksomheder her i Nordjylland som egentlig har det samme behov og det er, at vi alle sammen står og mangler plastmagere, men den lokale skole AUC har det egentlig ikke som en uddannelse, så derfor kræver det noget specielt af os at tiltrække de unge mennesker, vi skal bruge, siger han.

Uddannelsen og altså skoleopholdet som plastmager ligger i enten Ribe eller Hadsten, så derfor skal der gøres noget særligt for at lokke de unge nord for fjorden.

- Alt andet lige vil det være mere attraktivt, hvis man kan komme herop i en gruppe af tre fire stykker af gangen og så det her med at have et socialt netværk, som det nu giver. Det giver både muligheder for at virksomhederne lærer hinanden bedre at kende. Det giver også mulighed for at plastmagerne imellem lærer hinanden bedre at kende. Så alt i alt så tror vi, at det er en god løsning i stedet for at promovere sig som enkeltvirksomhed, siger Lars Klinkby.

Vælger man en læreplads som plastmager i Hjørring har man måske en bekymring mindre i fremtiden.

- Udover de får en uddannelse, så har de også gode jobmuligheder bagefter. Enten i den uddannelse, de blev udlært i eller ved en af de tre andre virksomheder. Så jeg vil faktisk sige at muligheden for at få et job i området heroppe efterfølgende er rigtig gode, siger han.

De fire virksomheder Rolltech, Scanbelt, Novo Nordisk og Expo-Net har en plan om at tage 4 til 8 elever om året.