Læsø bekymret over planer med helikopter

Indbyggerne på Læsø frygter konsekvenserne hvis redningshelikopteren i Aalborg flyttes til Karup.

Ansatte fra Læsø Kommune forsøger på forårsmessen i Aalborg Kongres og Kulturcenter at få folk til at flytte til øen, men mange tør ikke, fordi de er bange for ikke at kunne få hjælp hurtig nok hvis de f.eks. bliver ramt af en blodprop. Her spiller redningshelikopteren i Aalborg en central rolle.
 
- I tilfælde af alvorlig sygdom, så kan vi trække på helikopteren. Så er det lige som om folk de trækker vejret og siger: "så har I jo lige så gode forhold som hvis man boede i f.eks. Skagen eller Thisted", siger viceborgmester Bent Bjørn fra Læsø Listen til TV2/NORD.  
 
20 minutter tager det for flyvevåbnets redningshelikoptere at flyve en patient fra Læsø og til sygehuset i Aalborg, og dermed er øen bedre stillet end mange udkantsområder i Nordjylland. Hvis helikopteren fjernes fra Aalborg forsvinder den mulighed.
 
- Det er som om, at man i de overvejelser man gør sig om redningshelikopterne, så glemmer man fuldstændig ø samfundene. Folk bliver altså ikke syge efter færgens fartplan, men de bliver syge pludselig, og så har de brug for at komme på sygehuset i Hjørring, Frederikshavn eller Aalborg lynhurtigt, siger viceborgmester Bent Bjørn fra Læsø Listen til TV2/NORD.  
 
Læsø vil nu forsøge at få ministeren for by, bolig og landdistrikt, Carsten Hansen, til at gå ind i sagen.