LIGE NU:

Landboforening vil holde liv i landsbyerne

Landboforeningen LandboNord går nu aktivt ind i kampen for at bevare og udvikle de nordjyske landdistrikter.

Flere prognoser for fremtiden siger, at der vil blive mindre aktivitet i landdistrikterne og at landsbyer med tiden vil forsvinde. Nu går den nordjyske landboforening LandboNord i kamp mod den udvikling.

- Vi kan jo se, at der er mange gode initiativer rundt omkring i regionen, men flere steder mangler man inspiration og opbakning. Derfor har vi i LandboNord sat os for at undersøge muligheder og ikke mindst dyrke kontakter rundt omkring, så det bliver endnu mere attraktivt at være en del af landdistrikterne, siger formand i LandboNords LandBo-udvalg, Jørgen Larsen.

LandboNord har holdt møder med folk fra landsbyerne Gærum, Ulsted, Vrensted, Flauenskjold, Poulstrup og Thorup-Klim om, hvad der skal gøres for at holde liv i landdistrikterne.

- På møderne har vi fået mange positive tilbagemeldinger, og vi kan se, at et stærkere samarbejde mellem landsbyboere, landboere og landmænd og kommunerne er vejen frem. Alle mærker de udfordringer som svigtende bosætning, manglende højhastighedsforbindelser til internet, færre busforbindelser og butikslukninger skaber, men vi kan også se, at der er ildsjæle derude, som kan inspirere andre, siger Jørgen Larsen.

Visionen om at holde liv i landsbyerne udmønter sig i en temaaften 19. november, hvor LandboNord vil samle lokale ildsjæle, foreningsaktive i landsbyerne, landmænd, erhvervsdrivende og lokale politikere til en debat om, hvordan man kan udvikle landdistrikterne i stedet for at se dem blive afviklet.