LIGE NU:

Landboforeninger fusioner

Hobro-Aalborg Landboforening og Vesthimmerlands Landboforening gik her til aften sammen under navnet Agro Nordjylland. Den nye landboforening bliver med 2150 medlemmer landets næststørste.

Der var størst usikkerhed i Vesthimmerlands Landboforening. Her blev det første udkast til fusion stemt ned på den ordinære generalforsamling for to måneder siden. Men her til aften, efter den anden ekstraordinære generalforsamling var fusionen en realitet.

- Jeg er rigtig glad i aften. Det har været et langt sejr træk, men nu er det afgjort at vi fusionere, siger Henrik Dalgaard, formand for Vesthimmerlands Landboforening.

Glæden kommer efter at 73 stemte ja og 16 nej til fusionen, da Vesthimmerlands Landboforening holdt sin anden ekstraordinære generalforsamling på Aars Hotel.

På samme tidspunkt afholdte Hobro-Aalborg Landboforening også den ekstraordinære generalforsamling, der skulle sende dem ind i giftemålet med Vesthimmerlands Landboforening.

Skalborg var flertallet for fusionen endnu mere klart. Her stemte 45 ja og kun 7 stemte nej.

Den nye fusion fastholder de fire huse med landbrugsrådgivere de har i dag i Hobro, Aalborg, Hadsund og Aars.

Agro Nordjylland får 275 ansatte. Fusionen træder i kraft øjeblikket, faktisk endda med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2008.