Foto: Spar Nord

Landbrugs-kunder koster Spar Nord 100 millioner

Spar Nord har revurderet bankens udlån til landbrugskunder, og har på den baggrund nedskrevet værdien af bankens landbrugsengagementer med 100 millioner kroner.

Landbruget er i krise, og det rammer den nordjyske bank Spar Nord. Banken har mandag nedskrevet værdien af sine landbrugsengagementer med 100 millioner kroner.

Finanstilsynet opfordrede i december Spar Nord til at revurdere sine landsbrugsengagementer, og nedskrivningen sker på denne baggrund. Spar Nords landbrugskunder påvirker bankens 2014-resultat negativt med 245 millioner kroner, skriver banken i en meddelelse til fondsbørsen.

Spar Nord oplyser, at det især er det russiske importstop, som betyder lavere afregningspriser for svineproducenterne, samt en faldende mælkepris, der er skyld i, at banken må nedskrive værdien af sine landsbrugsengagementer.

- Med baggrund i de indtjeningsmæssige udfordringer, som landbrugserhvervet står overfor, forventes der også i 2015 at være betydelige nedskrivninger på landbrugsengagementer, skriver Spar Nord i fondsbørsmeddelelsen.

Mens Spar Nord altså forventer yderligere nedskrivninger på engagementet med sine landsbrugskunder i 2015, forventer banken faldende afskrivninger på sine øvrige erhvervskunder og på sine privatkunder.