02:09

Foto: Carsten Lorenzen

1 af 2

Landets bedste skole ligger i Frederikshavn

Frederikshavn Handelsskole er den bedste i Danmark. Det viser en undersøgelse blandt 10.000 elever på 39 HG-uddannelser i hele landet.

Eleverne på HG-linjen på Frederikshavn Handelsskole er utroligt begejstrede for deres skole.

- Jeg synes, det er en kanongod skole, siger Josefine Wartou Løvgreen

Daniel Nielsen kalder skolen dejlig - og Fie Lorentzen går endnu videre:

- Det er nogle fantastiske elever, der er her - og lærerne er helt perfekte!

Og når en elev kalder sine lærere for perfekte - så bliver det vist ikke meget bedre. Og det gør det heller ikke - derfor fik Frederikshavn Handelsskole i dag prisen som Årets Kvalitetsskole 2012. Til stor glæde på skolen.

- Det kræver, at lærerne og eleverne respekterer hinanden og lytter til hinanden. Det kræver variation i undervisning, meget selvstændigt arbejde og kræver, at undervisningen er meget praksisnær, hvilket jeg synes, at vi lever op til, siger uddannelseschef Brian Andersson.

Og det er også netop undervisningen og lærerne, der bringer HG-uddannelsen i Frederikshavn helt i top i undersøgelsen.

- Det er nogle engagerede lærere, man har her - og nogle lærere, der bliver vurderet højt omkring det, man generelt arbejder med i undervisningen, siger Jan Christensen. Han er formand for uddannelsesbenchmark.dk, et samarbejde mellem mange af landets ungdomsuddannelser, der netop har til formål at finde ud af, hvilke undervisningsformer, der virker bedst.

Frederikshavn Handelsskole ligger blandt andet i top i år, fordi skolens ledelse har besøgt de handelsskoler, der har vundet tidligere.

- Det er ikke snyd, for det går netop ud på at lære af hinanden og være åbne i stedet for lukkede omkring sit skolearbejde, understreger Jan Christensen.

Men ifølge eleverne, så kan Frederikshavn Handelsskole ikke lære ret meget mere.

- Ikke hvad jeg kan komme I tanke om. Det er som det skal være, siger HG-elev Josefine Wartou Løvgreen.