LIGE NU:

Landsretten fastholder straf i skunksag

Landsretten fastholder to et halvt års fængsel til vietnameser for skunkproduktion, selv om landsretten dømte ham for en mindre mængde skunk end byretten gjorde.

Den 25-årige vietnameser, der i slutningen af oktober fik to et halvt års fængsel for skunkproduktion, skal stadig forberede sig til to et halvt års fængsel. Det afgjorde Vestre Landsret i Aalborg i dag.

Men straffen er alligevel en skærpelse i forhold til byrettens dom. Landsretsdommeren dømte nemlig den 25-årige vietnameser for at have produceret en mindre mængde skunk i forhold til byretsdommeren.

- Selv om landsretten stadfæstede byrettens dom, anser vi det stadig som en hårdere straf, og det kan hverken min klient eller jeg være tilfreds med. Dommeren i landsretten mente, at der havde været tale om en mindre mængde skunk, men præcist hvor meget ved vi ikke, før vi får dommen på skrift. Men umiddelbart vil jeg tro, der er tale om 20 kilo mindre i forhold til de 172 kilo, som der blev dømt efter i byretten, siger forsvarer Anne Mette Ovesen til tv2nord.dk.

Udover de to et halvt års ubetinget fængsel er vietnameseren også blevet udvist af Danmark for bestandig.