LIGE NU:

Landstræner sætter punktum for karriere i New Zealand

Skagboen Peter R. Jensen har i to et halvt år været lands - og regionstræner i New Zealand. Nu rykker han på ny teltpælene op og flytter hjem til Danmark.

Badmintontræneren Peter R. Jensen sætter nu punktum for to et halvt år i New Zealand. Til efteråret vender den tidligere træner og sportschef i Vendsyssel Elite Badminton hjem til Danmark.

- Jeg vil gerne fortsætte med badminton, men jeg har også lært meget af min tid hernede. Jeg skal ikke være træner fem-seks forskellige steder på én gang. Det puslespil er alt for stressende. Jeg foretrækker kun at være ét sted, og det bliver svært, for der findes ikke mange job af den slags i Danmark. Samtidig er der mange kvalitetstrænere, som slås om disse stillinger, udtaler Peter R. Jensen til Kanal Frederikshavn.

Den 46-årige skagbo er forberedt overfor den mulighed, at han må skifte branche. Og så er det jo ikke helt tosset at have erfaringer som sælger og assurandør med sig i baggagen.

- Jeg mener selv, at jeg har meget at byde ind med ud over badminton. Jeg kunne sagtens se mig selv i anden rolle end den, jeg har haft se seneste mange år, siger Peter R. Jensen.

I New Zealand er han både landstræner og regionstræner i Waikato i Hamilton. Det ligger en times kørsel syd for Auckland.

- Det har været en fantastisk oplevelse, og det føles surrealistisk at sige farvel til et job, som har bragt mig til Tahiti, Peru, Kina, Australien og Malyasia. Det er lande, som andre betaler mange penge for at komme til. Jeg får løn for det, smiler Peter R. Jensen.

Men beslutningen står ikke til at ændre. Smidt i november drager han nordpå til Danmark.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg gerne var blevet hernede. Jeg trives fantastisk, men familien har hjemve. Nu er det min tur til at indrette mig efter resten af familiens ønsker. Det er helt fair, mener Peter R. Jensen.

Eventyret i udlandet har været en øjenåbner.

- Jeg ved godt, at man i Danmark kritiserer forbundet for småkage-sagen, manglende afvikling af DM-finalen, og fra min tid i VEB glemmer jeg aldrig den såkaldte Eric Pang-gate. Men faktisk er vi i Danmark godt stillet med en stor og trods alt velfungerende organisation. Det er danskerne for dårlige til at sætte pris på. Her i New Zealand er der stort set ingen organisation, fortæller Peter R. Jensen.