LIGE NU:

Langsomme ambulancer koster liv

En kortlægning af responstider på ambulancer viser, at Region Nordjylland er det værste sted at bo, hvis man skulle få brug for akut hjælp. I 67 procent af tilfældene er de nordjyske responstider er så lange, at kun ni procent af ambulancerne når frem inden for ti minutter.

Nordjylland er det farligste sted i Danmark, hvis man pludselig skulle gå hen og få et hjertestop. For nordjyderne har de absolut længste ventetider på ambulancer.

En kortlægning af responstider på ambulancer foretaget af Ekstra Bladet viser, at Region Nordjylland er det værste sted at bo, hvis man ser på ambulancernes responstider. I 67 procent af tilfældene er responstiderne er så lange, at kun ni procent af ambulancerne når frem inden for ti minutter. Og det kan betyde forskellen på liv eller død.

Mens man i gennemsnit i Aalborg venter i 5,49 minutter på en ambulance, tager det i gennemsnit 14,57 minutter, før ambulancen kommer, når der bliver ringet 112 ved livstruende sygdom i Hals.

Derved kan forskellen på om du bor i Aalborg eller kun 30 kilometer længere væk i Hals betyde forskellen på liv eller død, hvis du får et hjertestop.

Regionsrådsformand Ulla Astmann forstår kritikken, men mener ikke, der kan gøres noget.

- Når man bor et sted, hvor man godt ved, der er langt til for eksempel et akutberedskab eller et hospital, så ved man også godt, der er nogle konsekvenser. Vi kan desværre ikke garanterer for eksempel maksimal 15 minutters responstid over det hele selvom, vi gerne ville, siger Regionsrådsformand Ulla Astmann og fortsætter:

- Det vil i givet fald betyde en ekstra udgift på en halv milliard kroner – det er altså 1000 sygeplejersker, vi skal gå ud og fyre for vi kunne få råd til et bedre beredskab med en responstid på 15 minutter alle steder.   

Hør selv Regionsrådsformanden i videoen nederenunder: 

Ulla Astmann, Regionsrådsformand

 

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden