Langtidsledige tøver med uddannelse
Foto: TV2/Nord
Langtidsledige nordjyder er begyndt at tage uddannelse, så de får ret til 26 ugers uddannelsesydelse og dermed et levegrundlag, når de mister dagpengene.
Langtidsledige nordjyder er begyndt at tage uddannelse, så de får ret til 26 ugers uddannelsesydelse og dermed et levegrundlag, når de mister dagpengene.
Men tilstrømningen til uddannelse sker snarere i sneglefart end i raketfart, oplyser DR Nordjylland.
Jobcentre og erhvervsskoler har fingeren på pulsen i forhold til de langtidslediges uddannelseslyst; og meldingen er flere steder, at de arbejdsløse ikke ligefrem vælter ind på skolebænkene.
Efter en træg start i begyndelsen af året med kun 25 langtidsledige i uddannelse hos AMU Nordjylland, går det nu lidt bedre, fortæller direktør Lasse Breddam, og AMU får p.t. mellem 15 og 20 henvendelser om dagen.
Men 15-20 stykker om dagen er stadig ikke mange, set i forhold til, at 3500 nordjyder faktisk er omfattet af uddannelsestilbuddet. Og det undrer også på skolen SOSU Nord, at der fra denne gruppe max. er kommet 8-10 henvendelser, siger Lene Kvist, der er kursus- og udviklingschef.
Arbejdsmarkedschef i Hjørring Michael Duus Nielsen, har fra sit jobcenter kun har sendt 42 af en gruppe på 500 langtidsledige videre på kurser på uddannelsesydelse:
- Denne gruppe af udfaldstruede er grundlæggende ikke så homogen som beredskabet er lagt til rette for. Den gruppe mangler ikke bare et job, men den har i meget høj grad også andre udfordringer, siger Michael Duus Nielsen.
Uddannelsesydelsen i 26 uger udgør 80 procent af dagpengene for forsørgere og 60 procent for ikke-forsørgere.