LIGE NU:

Lars Løkke besøger bageri i Aalborg

Onsdag 12. september besøger Indenrigs- og sundhedsminister, Lars Løkke Rasmussen, to af Aalborg Kommunes institutioner inden for ældre- og handicapområdet.

Det drejer sig om Hasserishave på Thorsens Allé samt Bageriet Skalborglund på Nibevej, som er et beskyttet beskæftigelsestilbud for sindslidende.
- Jeg er meget glad for at få mulighed for at vise ministeren et udsnit af, hvad vi kan tilbyde ældre og handicappede borgere i Aalborg Kommune", siger rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, Tina French Nielsen.

Hasserishave
Hasserishave er Aalborg Kommunes selvindskrivningsplejehjem, som altid er åbent for kommunens borgere, når behovet er størst. En borger eller pårørende kan selv rette henvendelse til Hasserishave, hvis der i en periode er behov for hjælp, som ikke kræver hospitalsindlæggelse.
Det kan være ved forværrelse af en kronisk sygdom eller ved behov for særlig omsorg efter tab af en nær pårørende.
- Samtidig fungerer Hasserishave som Aalborg Kommunes sundhedscenter, der blandt andet tilbyder rygestopkurser og kostvejledning for kommunens borgere mod et mindre deltagergebyr.
Desuden får Lars Løkke Rasmussen under sit besøg på Hasserishave et nærmere indblik i sundhedscentrets tilbud til borgere med kroniske lidelser. Her er der nye tilbud på vej inden for kræft- og hjerterehabilitering, fortæller Tina French Nielsen.

Beskæftigelsestilbud for sindslidende
Ved kommunesammenlægning pr. 1. januar 2007 overtog Aalborg Kommune en række opgaver fra Nordjyllands Amt på handicapområdet. Dermed blev området udvidet væsentligt og dækker nu over dag-, døgn- samt beskæftigelses- og aktivitetstilbud inden for autisme, sindslidelse, fysisk handicappede, udviklingshæmmede og døve.

Pladsgaranti
- I Aalborg Kommune arbejder vi på at indføre pladsgaranti på handicapområdet, akkurat som vi kender det fra børneinstitutionerne og plejehjemmene. Masterplanen inden for handicapområdet understøtter denne pladsgaranti og fokuserer samtidig på fagligt stærkere tilbud og bedre fysiske rammer for de handicappede borgere. Det betyder blandt andet, at mindre enheder på sigt bliver samlet til større, og at der bliver bygget en række helt nye institutioner. Alt sammen er det med til at optimere ressourcerne og forbedre tilbuddene, siger Tina French Nielsen og fortsætter:
- Jeg glæder mig til at præsentere disse tanker for Lars Løkke Rasmussen.

Handicapområdet
Ministeren får et lille indblik i handicapområdet, når han besøger Bageriet Skalborglund, som er et beskyttet beskæftigelsestilbud for sindslidende.
- Institutionen er en kombination af en produktionsvirksomhed og et socialt tilbud, som leverer brød, kager og frokostretter ud af huset - primært til Ældre- og Handicapforvaltningen. Private kan dog også få del i lækkerierne i Bageriets lille café, slutter Tina French Nielsen.

Kvalitetsreformen
Besøget finder sted i tilknytning til, at Lars Løkke Rasmussen gæster Hotel Hvide Hus i Aalborg sammen med Anny Winther, borgmester i Rebild Kommune, under temaet "Hvad betyder kvalitetsreformen for dig?".

Aalborg Pirates

Klar til finalen: Aalborg Pirates vinder 2-3 over Esbjerg Energy

110421 Hanherred Motorcross Still

play Efter 34 år uden motocross på topplan: Hanherred Motorcross afholder første afdeling af DM

def_thumb,50_percent

play Regeringen og Venstre afviser landbrugsplaner fra Enhedslisten: - Der er brug for et realitetstjek

corona

Overblik: Her er smitten i Nordjylland

Aalborg Pirates

Klar til finalen: Aalborg Pirates vinder 2-3 over Esbjerg Energy

110421 Hanherred Motorcross Still

play Efter 34 år uden motocross på topplan: Hanherred Motorcross afholder første afdeling af DM

def_thumb,50_percent

play Regeringen og Venstre afviser landbrugsplaner fra Enhedslisten: - Der er brug for et realitetstjek

Til forsiden

Til forsiden