00:38

Lars Løkke om Fiskeristyrelsen: Der skal ryddes op, inden vi flytter

Socialdemokraterne vil have Fiskeristyrelsen til Nordjylland, men Lars Løkke afviser, at det skulle være en overvejelse lige for øjeblikket.

Socialdemokraterne foreslår fredag, at man rykker Fiskeristyrelsen og 250 arbejdspladser til det nordjyske. Nordjylland har nemlig mest med fiskeriet at gøre i Danmark, lyder det.

- Nordjylland er det mest oplagte sted for Fiskeristyrelsen. Det er uden sammenligning den største fiskeriregion i Danmark, hvor alle folk kender til fiskeriet og sammen med et stærkt fagligt miljø på Aalborg Universitet bliver det muligt at rekruttere dygtige medarbejdere med de nødvendige juridiske kompetencer, siger fiskeriordfører og nordjysk folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Simon Kollerup.

Læs også S vil flytte Fiskeristyrelsen fra København til Nordjylland

Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at Regeringen vil gå med til en flytning af Fiskeristyrelsen, som tingene ser ud lige nu.

- Med alt det bøvl, der har været, skal der ryddes op, før vi flytter, siger han og refererer til skandalen om fiskekvoter og fratagelsen af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). 

- Jeg afviser ikke, at det kunne være en interessant tanke på sigt, men det, der er vigtigst lige nu og her, er at få Fiskeristyrelsen til at fungere, fortsætter Lars Løkke.

Den nye minister for fiskeriet, Karen Elleman (V), bakker op om ministeren.

- Det, jeg er mest optaget af, er reguleringen og hele administrationen omkring fiskeerhvervet og få det hele på plads. Og så må vi tage de her diskussioner på et senere tidspunkt. 

Du kan se to bidder fra interviewene med Lars Løkke Rasmussen og Karen Elleman øverst i artiklen.