LIGE NU:

Lasagne med hestekød fjernet

Superbest, Spar og Kiwi Minipris har fjernet de varer fra butikkerne, som også kan være under mistanke.

Der må ikke findes andet end det, der er opgivet på pakkerne, siger Findus om lasagne med hestekød.

Den svenske fødevaregigant Findus oplyser, at den tilbagekalder frosne pakker med oksekødslasagne, efter at prøver har vist, at der er hestekød i en del af dem.

- Tilbagekaldelsen gælder kun det pågældende lasagneprodukt på 375 gram. Det er oplagt, at der i vore produkter ikke må findes andet end det, der er opgivet på pakkerne, hedder det i en pressemeddelelse fra Findus.

Tilbagekaldelserne kommer, efter at der hos sundhedsmyndighederne i en række europæiske lande har været diskussioner om, at der i en populær lasagne fra producenten bruges kød fra heste.

Den franske leverandør Comigel oplyser til det franske nyhedsbureau, at hestekødet i de frosne lasagne-måltider, der er blevet solgt i britiske supermarkeder, stammer fra et rumænsk slagteri.

- Kødet er leveret til Comigel via selskabet Spanghero, der forarbejder kødet, siger Comigels direktør, Erich Lehagre.

De Samvirkende Købmænd i Danmark har også fjernet produkter i forbindelse med skandalen, oplyser de i en pressemeddelelse.

- Foranlediget af, at der i England er konstateret hestekød i oksekødsprodukter fra producenten Comigel, der leverer lasagne til det danske marked, har Superbest, Spar og Kiwi Minipris fjernet de varer fra butikkerne, som kan være under mistanke.

Hestekød kan indeholde skadelige lægemidler og ifølge den amerikanske avis New York Times har europæiske forbrugere i årtier modtaget kød fra amerikanske heste, der har løbet rundt på væddeløbsbanerne i USA.

I mange tilfælde har kødet fortsat været fyldt med de dopingstoffer, som i vid udstrækning anvendes i hestesportsmiljøet i USA.

/ritzau/AFP