Laserdisken tager kampen op

Laserdiskens indehaver Hans Kristian Pedersen anerkender ikke Rettens ord for, at han har importeret og solgt ulovlige film.

660.00 kroner. Så meget blev Hans Kristian Pedersen i går pålagt at betale Foreningen af Danske Videogramdistributører, efter Retten i Aalborg fældede dom i sagen om såkaldt parallelimport af udenlandske film.

Retten gav Foreningen medhold i, at Laserdisken har importeret og solgt udenlandske film de ikke havde rettigheder til. Men laserdiskens indehaver, mener ikke at der er tale om parallelimport, men derimod såkaldt specialimport af film, der ellers ikke vil komme til Danmark.

- Jeg har ingen interesse i at hive en amerikansk film hjem, der allerede findes på markedet. Det er jo netop de film, der ikke importeres i forvejen, jeg har interesse i, siger Hans Kristian Pedersen.

Han mener, at der grundlæggende er tale om et fortolkningsproblem, når det kommer til import af den type film de sælger i hans butik. Men det problem er det ikke lykkedes ham, at få retten til at tage stilling til. Derfor går han nu videre med sagen til Højesteret.

- Jeg har jo ikke formået at få domstolen til at forholde sig til fortolkningerne. Og det er jo alfa og omega, for vi er jo nødt til at få en afgørelse, siger Hans Kristian Pedersen

Hos modparten er de godt tilfredse med dommen. Her ser de en anelse anerledes på fortolkningsspørgsmålet.

- Efter min mening er der ikke noget at tage fejl af i relation til de overtrædelser Hans Kristian Pedersen har foretaget. Det har vi nu rettens ord for, siger Thomas Schultz, der er formand i Foreningen af Danske Videogramdistributører.