Lastbiltyverier er eksploderet

Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

I år 2011 blev der næsten stjålet en lastbil med trailer hver anden dag. I lørdags gik det ud over Vendelbo Spedition i Hjørring.

Der er sket en voldsom stigning i antallet af lastbiltyverier. I de første 11 måneder sidste år blev der stjålet 159 lastbiler med trailere. Det skriver Berlingske Business.

Lørdag nat klokken 01.10 gik det så ud over Vendelbo Spedition i Hjørring. Nogle ukendte gerningsmænd brød ind og stjal en lastbil med trailer. Lastbilen var lastet med skibsproviant, der skulle sejles til Norge.

Det er en dyr forretning for vognmændene, når deres bliver forsvinder. Den lastbil der blev stålet i lørdags koster ca. en million kroner. Dertil kommer traileren, der koster ca. 800.000 og til sidst lasten, der i dette tilfælde havde en værdi på ca. 200.000. Et beløb der rammer ca. to millioner kroner.

Medejer af firmaet Vendelbo Spedition Claes Rynkeby mener, at de nordjyske firmaer har været heldige indtil nu.

- Det har været slemt i Sønderjylland i lang tid, der har de været hårdt ramt af lastbiltyverier, så jeg tror egentlig bare, vi har været forskånet heroppe i Nordjylland.

Ifølge Claes Rynkeby kan lastbilen være havnet to steder.

- Enten er det lasten, de har været ude efter, og så har de efterladt lastbilen og traileren et eller andet sted. Eller også er der nogle, der har stjålet bilen og skiftet nummerpladerne for så at køre hurtigst muligt ud af Europa.

Uanset hvor lastbilen befinder sig nu, så har Vendelbo Spedition i Hjørring taget deres forholdsregler.

- Vi har investeret i en meget bedre sikkerhed, med blandt andet flere overvågningskameraer og stærkere indhegning.

Forsiden lige nu