LIGE NU:

Lauritzen: Banedanmark var advaret

Allerede i juli 2012 blev Banedanmark gjort opmærksom på store problemer med jernbanebroens nye broklap, mener Karsten Lauritzen.

Banedanmark kendte til problemerne med den nye broklap til den ødelagte jernbanebro over Limfjorden allerede i juli 2012. Det mener den nordjyske politiker Karsten Lauritzen (Venstre), der har fået udleveret dokumenter fra Transportministeriet med oplysningerne.

I dokumenterne fremgår det ifølge Karsten Lauritzen, at både bygherrerådgiveren og en såkaldt tredjeparts validator på projektet påpegede problemerne. Han fortæller, at parterne i rapporter fra juli 2012 kritiserede det arbejde, som MT Højgaards polske underleverandør lavede. Kritikken gik allerede dengang på, at der var problemer med samlingerne på den nye broklap og svejseprocedurerne, samtidig med at kvalitetsstandarterne ikke var høje nok.

- Det er stærkt kritisabelt, at Banedanmark ikke griber ind og får styr på situationen, når der fra flere sider bliver peget på store problemer. Der må placeres et ansvar, siger Karsten Lauritzen.

Torsdag eftermiddag får transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) mulighed for at forklare sig, når hun skal i samråd omkring reparationen af jernbanebroen. Det er Karsten Lauritzen, der har kaldt ministeren i samråd.

- Banedanmark er øverste ansvarlige myndighed i den her sag, og de har ikke haft styr på forløbet. Ministeren må i dag redegøre for, hvad der er sket, så vi kan få placeret et ansvar, siger Karsten Lauritzen.